Humberto Tan/ May 2012Humberto Tan

Voordat Humberto Tan in augustus 2013 begon met de immens populaire en inmiddels niet meer weg te denken dagelijkse talkshow RTL Latenight was hij jarenlang één van de belangrijkste sportgezichten van Nederland. Hij presenteerde 12 jaar lang NOS Studio Sport, maar nam ook enkele jaren de presentatie van het NOS Journaal op zich. Het afgelopen decennium presenteerde Humberto programma’s bij Talpa, was presentator van o.a. RTL Boulevard en was de vaste presentator van Eredivisie Live.

In 2014 en 2016 won Humberto de prestigieuze Zilveren Televizier-Ster Man en werd hij verkozen tot JFK’s Greatest Man. Samen met zijn jongste dochter was hij te zien in het succesvolle programma Dance Dance Dance, waar zij het met hun dansmoves tot de halve finale wisten te schoppen. In 2016 won Humberto het fotografie programma Het Perfecte Plaatje, met als hoofdprijs publicatie van zijn foto’s in de januari 2017 editie van National Geographic!

In het verleden was Humberto regelmatig te horen als vervanger van Radio 538 DJ Edwin Evers, maar hij maakte echt naam als radiopresentator toen hij in oktober 2010 startte met de presentatie van het dagelijkse BNR Nieuwsradio programma ‘BNR Humberto Tan’. Hij presenteerde dit programma 2.5 jaar lang en de luisteraar leerde hem van een andere kant kennen. Daarna presenteerde hij tot en met december 2014 op deze zender iedere zaterdagochtend het programma BNR Sportzaken dat hij samen met Anne-Greet Haars maakte.

Humberto Tan heeft zich ook als auteur gemanifesteerd en heeft inmiddels een aardig rijtje boeken op zijn naam staan. Zijn eerste boek ‘Het Surinaamse Legioen’ kwam in 2000 uit, waarna een fotoboek voor het Rode Kruis volgde. In 2010 kwam zijn boek ‘Rondom Tan’ uit waarin hij tien mannen interviewt. Dit boek kreeg in 2014 een vervolg met ‘Rondom Tan Vrouwen’ waarin hij 10 vrouwen interviewt die hem inspireren. Enkele maanden later verscheen de verzamelbundel ‘Als winnen makkelijk was’, waarin de lezer een verzameling aantreft van de columns die hij wekelijks maakte voor BNR Sportzaken. En alsof dat nog niet genoeg was, stelde hij ook nog het soundbook ‘Let’s Dance’ samen. In 2015 en 2016 organiseerde hij samen met RTL het Let’s Dance event in Ziggodome. In 2017 staat het succesvolle evenement weer op het programma!

Humberto studeerde Rechten in Amsterdam, zet zich als ambassadeur in voor organisaties als het Wereld Natuur Fonds, het Nederlandse Rode Kruis en de Nationale Postcodeloterij.

In 2003 lanceerde hij zijn eigen kledinglijn HUMBERTO nadat hij een aantal jaren eerder verkozen werd tot beste geklede man van Nederland.

In het land treedt Humberto op als dagvoorzitter, discussieleider, presentator en gastspreker bij events met de meest uiteenlopende onderwerpen en thema’s. Humberto voelt zich in veel markten thuis, is oneindig nieuwsgierig en breed geïnteresseerd. Hij is als dagvoorzitter enerzijds deskundig en inhoudelijk en anderzijds los, charmant en humoristisch.