AnneMarsite2

Anne-Mar Zwart

Anne-Mar Zwart is een veelzijdig, getalenteerd en enthousiast programmamaker, samensteller en presentatrice voor de EO (Evangelische Omroep).

Momenteel is Anne-Mar het meest bekend van het fashion programma Hip voor Nop, dat ze sinds 2014 presenteert en het onderzoeksjournalistiek programma 3Onderzoekt. Voor een van deze afleveringen volgde zij zeven weken lang een streng dieet om te onderzoeken of ze de ‘perfecte’ maten zou kunnen krijgen.

Ook de Anti Pest Club, waarvoor ze in 2016 een TV-beeld ontving wint aan bekendheid en populariteit.

Na jaren achter de schermen te hebben gewerkt bij kinderprogramma’s als Checkpoint, werd haar presentatietalent ontdekt en startte ze met de presentatie van Scrooged, als onderdeel van TV Lab. Hierna volgen vele programma’s waaronder Loverboys, Retourtje Israël en Melk en Honing.

In 2012 wordt voor het eerst het geschiedenisprogramma Voor God en Vaderland uitgezonden, wat na seizoen 3 verder gaat onder de naam Helden en Herrieschoppers. Dit programma presenteert Anne-Mar samen met Klaas van Kruistum en wint in 2014 de Prix de Jeuness kinderjuryprijs.

Anne-Mar heeft ook een rol bij grote evenementen als de EO-Jongerendag en Zapp your planet en draagt de programma’s zonder moeite.