annemarie_van_gaalAnnemarie van Gaal

Annemarie van Gaal is ondernemer en investeerder in binnen- en buitenland.
De televisiekijker kent Annemarie als adviseur in het RTL programma Een dubbeltje op zijn kant waarin ze samen met John Williams mensen met financiele problemen helpt.
Annemarie begon haar televisiecarrière als dragon in het KRO programma Dragons’ Den waarin beginnende ondernemers de mogelijkheid kregen hun zakelijke droom waar te maken door aan een jury hun plan uiteen te zetten. Ook werkte ze mee aan de programma’s Ten einde Raad en Divorce Hotel.

Daarnaast schrijft ze wekelijkse columns in het Financieel Dagblad over ondernemerschap en het snijvlak tussen politiek en de economie en is ze commissaris bij een aantal bedrijven.
Ook heeft Annemarie verschillende bestsellers geschreven waaronder Succes (2009), Ambitie (Ondernemersboek van het jaar 2010), Exit, alles wat je moet weten over scheiden (2011), Financiële Workout (2013), Een dubbeltje op zijn kant (2013) en Winst (2014).

Annemarie van Gaal verhuisde op haar 27e naar Rusland om daar een joint venture voor de VNU te leiden. Na anderhalf jaar hief VNU deze joint venture op. Annemarie zag echter genoeg kansen op de Russische markt en startte met haar zakenpartner Derk Sauer een eigen uitgeverij ‘Independent Media’ welke binnen vijf jaar uitgroeide tot de grootste uitgeverij van Rusland. Inmiddels is Annemarie alweer een flink aantal jaren terug in Nederland en heeft ook hier een succesvolle tijdschriftenuitgeverij opgezet.

Tijdens haar optredens in het land boeit Annemarie haar publiek als geen ander als ze vertelt hoe overleven in Rusland leidde tot een enorm succes en hoe je kansen pakt in schijnbaar uitzichtloze situaties. Ze levert verbluffende inzichten om nieuwe omzetkansen te ontdekken. Annemarie van Gaal is te boeken als o.a. gastspreker en dagvoorzitter waarbij ze zeer inzichtgevend en buitengewoon inspirerend is.