88713791-ar-1387cropARTROOIJAKKERSArt Rooijakkers

Na een jaar in Spanje te hebben gewoond en gewerkt, kon Art als verslaggever aan de slag bij het Net5-programma Expeditie Robinson en later ook bij Peking Express. Vlak voor vertrek naar Peking werd hij echter door Ernst-Paul Hasselbach gevraagd als presentator van het programma en switchte hij van een rol achter de schermen naar een baan voor de camera.

Bijna drie jaar later en vele tienduizenden vliegtuigkilometers verder heeft Art vele landen bezocht en bereisd. Naast zijn werk als presentator heeft Art voor Net5 ook een aantal jaren gewerkt als eindredacteur van programma’s zoals Het Blok, Grenzeloos Verliefd en Tussen de Oren.
In de zomer van 2009 maakte Art een uitstapje naar de VARA en presenteerde hij, samen met Froukje Jansen, De Zomer Draait Door.

In de zomer van 2010 was Art te zien als presentator van het programma De Engelen van Oranje, waarbij hij, samen met de vrouwen van enkele oranje-internationals, naar een SOS Kinderdorp in Kenia reisde.

Sinds 1 januari 2011 is Art overgestapt naar de Avro, inmiddels AvroTros. Hier presenteerde hij programma’s als Lola zoekt Brood, Fort Boyard en Mag ik U kussen. In 2011 won hij Wie is de Mol door Patrick Stoof te ontmaskeren waarna hij in 2014 begon als presentator van dit mateloos populaire programma. Tevens presenteerde hij programma‚Äôs als Bureau Rooijakkers en Verster, Cash op Zolder en Popcafe.

In het land is Art in te zetten als o.a. presentator waarbij hij zich inhoudelijk goed voorbereidt en zeer enthousiast op het podium staat.