dianamatroos_portrait_04_alique_2048x0Diana Matroos

Diana Matroos is één van de vaste presentatoren van het RTL Z Nieuws op RTL 7, dé zakenzender van Nederland. In deze Nederlandse variant van CNN komt zowel business nieuws als algemeen nieuws aan de orde.

De kracht van Diana is haar scherpe analyse en onverstoorbaar rustige uitstraling tijdens het verslaan van de vele breaking news uitzendingen, zoals de aanslagen in Londen en de vliegramp in Tripoli. Het is diezelfde kracht en ervaring die ze ook meebrengt als ze tijdens een congres of seminar optreedt als dagvoorzitter, moderator of interviewer.

Diana komt zowel in een sociale als in een zakelijke omgeving goed tot haar recht. Haar analyse is scherp, haar houding menselijk. Hiermee stelt ze mensen op hun gemak om hun verhaal te doen en brengt ze ook een taai onderwerp tot leven. Dit doet ze door haar verfrissende uitstraling en haar gevoel voor urgentie. Diana’s professionele werkwijze kenmerkt zich door de snelheid waarmee ze zich elk onderwerp eigen maakt en tot de kern van het verhaal doordringt.

Diana Matroos is een ervaren journalist. Direct na haar afstuderen aan de Hogeschool van Amsterdam (CMV) is ze aan de slag gegaan bij een regionale zender. Al snel maakte ze in 1999 de overstap naar de landelijke zender RTL, waar ze het vaste gezicht werd van het primetime RTL 4 nieuwsprogramma ‘4-in-het-land’. Dit programma ging vooral op zoek naar de menselijke verhalen achter het nieuws. Sinds 2004 is Diana vaste presentator van het RTL Z Nieuws. Sinds eind 2011 is ze tevens te horen bij BNR Nieuwsradio.

Diana Matroos is scherp, gedreven, onafhankelijk, empathisch en vooral authentiek. Ze heeft een voorliefde voor presentaties en interviews in het land, omdat ze op haar best is in de onverwachte directe interactie die ze met het publiek laat ontstaan.