Georgina-TGBGeorgina Kwakye

Georgina Kwakye werd bekend bij het grote publiek door het spelen van de rol van Gladys Bloem in de succesvolle soap GTST.
Naast haar werkzaamheden als actrice is ze ook als presentatrice voor diverse MTV-programma’s als Da Groove, MTVLive, MTV News en MTV Global te zien geweest. Ook presenteerde ze het NCRV-programma Buya Music.

In 2005 heeft Georgina de Stichting Ghanasi op en ondersteunt daarmee de ontwikkelingsprojecten van haar Ghanese vader in zijn geboortedorp. Ze renoveren scholen, bouwen een ziekenhuis en geven scholarships aan arme, talentvolle kinderen. In 2012 gaat Georgina nog een stap verder door Pimp My Village op te richten. Dit is een innovatief crowdfundplatform dat migranten ondersteunt die ontwikkelingsprojecten hebben opgezet in hun land van herkomst. Georgina geeft ‘tailormade’ crowdfund trainingen om organisaties extra te ondersteunen.

Sinds 2014 geeft Georgina ook trainingen HypnoBirthing naar aanleiding van haar eigen bijzondere en relaxte bevallingen. Op dit moment presenteert Georgina samen met Koert-Jan de Bruijn het programma ‘Wist je dat?’ op RTL 4/ RTL5.

In het land treedt Georgina op als presentator, waarbij ze voor een frisse wind op het podium zorgt.