jack-van-gelder Jack van Gelder

Jack van Gelder is één van Nederlands bekendste radio- en televisiecommentatoren. Met zijn enthousiasme en passie voor de sport verslaat Jack al sinds 1970 verschillende sportevenementen. Daarnaast is Jack gastheer van het wekelijkse voetbalprogramma ‘Studio Voetbal’. Jack van Gelder was jarenlang één van de vaste gezichten van Studio Sport. Vanaf 1976 was Jack voor de NOS verslaggever bij de Olympische Zomerspelen. Ook was Jack de vaste radioverslaggever bij (inter)nationale topvoetbalwedstrijden en wedstrijden van het Nederlands elftal. Onlangs verliet Jack van Gelder de NOS en stapte per half september over naar abonneezender Sport1. Hij presenteert daar onder meer de uitzendingen rondom de Champions League en de EK-kwalificatiewedstrijden.

Mode is naast sport de tweede passie van Jack. Vanaf 1971 was hij mode-agent voor diverse buitenlandse fabrikanten. In 1993 begon hij met een paar vrienden een eigen casual kledingmerk ‘For Fellows’, waarvan hij meer dan tien jaar algemeen directeur en aandeelhouder was.

Jack werkte van 1972 tot 2003 voor de TROS, sinds 1976 voor de NOS Radio (Langs de Lijn) en sinds 1995 bij NOS Studio Sport. Op de radio is hij de vaste voetbalverslaggever bij de wedstrijden van het Nederlands elftal en bij internationale topwedstrijden, zoals tijdens diverse EK’s en WK’s. Tijdens die grote internationale titeltoernooien verzorgt Jack de presentatie van een dagelijkse avondprogramma en is hij op wedstrijddagen van Oranje de presentator die voor en na de wedstrijd de coach en de spelers interviewt.

Voor de TROS presenteerde hij vele programma’s waaronder dertien jaar lang Te Land, ter Zee & in de Lucht. Ook de presentatie van Spel Zonder Grenzen, Sweethearts, Dat Zeg Ik Niet, Voor De Verandering, Wanted, Sports On Top en de TROS Sport Quiz Play Like a Champion lag in zijn handen.
In het seizoen 2002/2003 was hij met Roderick Veelo presentator van Studio 2 Nieuws & Voetbal. Verder presenteerde hij verschillende uitzendingen als de Voetballer van het Jaar, het Unicef Gala Kans voor een Kind, de Grote Club Show en de finale van het Nationale Songfestival in 2009.

Naast al deze werkzaamheden heeft Jack in februari 2009 meerdere keren in de musical Les Misérables de rol van Thénardier in Carré vertolkt.

Voor zakelijke bijeenkomsten is de altijd enthousiaste Jack van Gelder zeer geschikt als motiverende gastspreker of dagvoorzitter. Hij weet de juiste sfeer neer te zetten en het publiek te betrekken bij de bijeenkomst. Zijn stijl is open, adrem en toegankelijk. Jack stemt zijn opdrachten altijd goed af met de opdrachtgever zodat hij maatwerk kan leveren.