jan%20joost%20gangelen%20ANP_0Jan Joost van Gangelen

Jan Joost van Gangelen is bekend geworden als presentator van NOS Studio Sport. Van 1997 tot en met 2005 was hij in dienst bij de publieke omroep. Eerst als redacteur later ook als presentator.

Bij NOS Studio Sport presenteerde Jan Joost onder andere de sportjournaals en (i.s.m. BNN) het WK voetbal 2006 onder 20. Na het WK onder 20 maakte hij de overstap naar Talpa, waar hij onder andere zijn oud-collega Humberto Tan tegenkwam. Samen werkten ze aan de programma’s rondom het Eredivisie voetbal, de wedstrijden van het Nederlands elftal, de KNVB beker en wedstrijden uit de eerste divisie. Als interviewer en commentator was Jan Joost vaak betrokken bij de wedstrijden rondom de Eredivisie en het Nederlands elftal. Bij de KNVB beker en de eerste divisie was hij de vaste presentator.

Ten tijde van de overname van Talpa door RTL verhuisde Jan Joost van Gangelen met het voetbalpakket mee. Sinds 2008 is hij presentator van het voetbal bij SBS6.

In 2006 presenteerde Jan Joost De 80’s & 90’s Kwis (Talpa) en in 2007 deed hij met zangeres Edsilia Rombley mee aan de zang en coach wedstrijd Just The Two of Us (Tien), waarin zij tot de finale kwamen. In 2008 presenteerde Jan Joost met vaste panelleden Viggo Waas en Peter Heerschop de Olympische sportquiz (VPRO).

Bij Jan Joost werd sportjournalistiek er met de paplepel ingegoten. Toch weet Jan Joost dat er meer is in het leven dan alleen sport. Hij combineerde zijn werk bij Studio Sport met een baan voor de klas. Op dit moment is Jan Joost presentator bij de nieuwe sportzender Fox Sports Eredivisie.

Presentator Jan Joost van Gangelen is inzetbaar als dagvoorzitter en discussieleider. Hij heeft een informele stijl die gekenmerkt wordt door humor en entertainment.