266px-Jimi_StolzeJim Stolze

Jim Stolze is een Nederlandse schrijver en ondernemer. Hij is de organisator van TEDxAmsterdam en als innovatiedeskundige betrokken bij het RTLZ-televisieprogramma Toekomstmakers. Daarnaast is hij één van de bestuurders van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Onlangs is Jim Stolze door TED.com aangewezen als één van de twaalf ‘TEDx Ambassadors’ wereldwijd. Het TED-congres is de jaarlijkse bijeenkomst in Californië waar de groten der aarde de kans krijgen hun ideeën in maximaal 18 minuten met de wereld te delen.
In 2009 lukte het Jim Stolze om TED naar Nederland te halen en organiseerde hij met zijn team een aantal malen TEDx Amsterdam. Het event viel op door de overweldigende media aandacht, het winnen van een European Design Award en een nominatie door vakblad High Profile als ‘event van het jaar’.

Samen met Hella Hueck bedacht Jim Stolze het televisieprogramma Toekomstmakers. Een wekelijks magazine dat aandacht besteed aan ambitie, ondernemerschap en innovatie.
Het programma wordt op woensdag uitgezonden en later in de week op RTLZ herhaald.

In het land is Jim in te zetten als dagvoorzitter of gastspreker, waarbij hij zich grondig voorbereid en bevlogen op het podium staat.