Koos van Plateringen

Koos Van Plateringen werd in 1974 geboren in Harderwijk. Hij studeerde Communicatie aan de Hogeschool Inholland in Diemen. Al tijdens zijn studie werkte hij voor verschillende televisieprogramma’s. In 2000 behaalde hij zijn diploma en werkte vervolgens voor RTL Nederland als producer en redacteur bij o.a. Koffietijd en All You Need Is Love. Vanaf 2003 werkt hij achter de schermen bij Shownieuws en sinds 2009 is hij ook als een van de presentatoren het programma te zien.

Zijn televisiedebuut maakte Koos in 2002, toen hij als ster-reporter verscheen in Beauty & Zo van Net5. Sinds 2009 is hij presentator van Shownieuws.
In 2016 is hij een van de kandidaten van het immer populaire RTL5 programma Expeditie Robinson. Koos zit maar liefst 26 dagen op het eiland. In 2017 vormt Koos samen met Renate Gerschtanowitz een van de dansduo’s van het zeer goed bekeken programma Dance Dance Dance, waarvoor hij maandenlang dag in dag uit trainde.

In het land presenteert Koos regelmatig evenementen, zoals de finale van Miss Nederland en het Nationaal COC Songfestival.