Luuk Ikink

Luuk Ikink was voor de meeste televisiekijkers een volledig nieuw gezicht toen hij in augustus 2013 als sidekick van Humberto Tan startte bij het immens populaire RTL Latenight van RTL. Inmiddels is Luuk een niet meer weg te denken gezicht op de Nederlandse televisie en werd hij zelfs genomineerd voor de Televizier Talent Award. Na drie seizoenen verruilde hij RTL Latenight voor een ander dagelijks programma: RTL Boulevard. Ook presenteerde hij enkele seizoenen het populair wetenschappelijke programma Galileo dat op RTL5 werd uitgezonden en is hij dit seizoen voor de tweede keer de host van het programma EilandPraat waarin hij met de deelnemers van het populaire Expeditie Robinson napraat over hun deelname en exit.

Ikink begon zijn radiocarrière als amateur bij de Twentse zender Twickelstad FM. Tijdens zijn studie Journalistiek aan de Christelijke Hogeschool Windesheim liep hij in 2004 stage bij de NCRV/3FM. Na zijn stage werd hem daar een baan als redacteur aangeboden. In 2007 startte hij bij BNN. Hier ondersteunde hij Timur Perlin bij de redactie, productie en regie van het Radio 1-reisprogramma Weg met BNN.

In het programma BNN Today, gepresenteerd door Willemijn Veenhoven, nam hij de rubriek Todays topics! voor zijn rekening. Hierin behandelde hij op humoristische en ironische wijze de gespreksonderwerpen van de dag in een top vijf. In 2013 gaf hij in het programma Radio Tour de France twee maal daags een samenvatting van tour gerelateerde tweets. Bij afwezigheid van Veenhoven nam Ikink soms de presentatie van BNN Today van haar over.

Buiten de piekuren presenteerde Luuk Ikink op zondagochtend van 5 tot 7 uur op Radio 1 het programma Start!. Dit programma presenteerde Ikink tot augustus 2013.

In het land treedt Luuk zo nu en dan op waarbij hij op zijn eigen ludieke wijze in een masterclass of gastcollege zijn brede kennis op het gebied van Social Media overbrengt.
Ook presenteert hij op maat gemaakte items zoals de kijker van hem kent bij RTL Latenight. Met zijn soms licht cynische toon en perfecte timing geeft hij een leuke twist aan ieder event.