Marc LubachTGBMPnlMarc Lubach

Marc Lubach is een topvisagist en -kapper. De televisiekijker zal misschien niet direct weten wie hij is, de televisiemaker achter de schermen des te meer. Marc mag een heleboel Bekende Nederlanders tot zijn clientele rekenen en heeft zelf ook het een en ander voor de televisie gedaan. Momenteel is Marc beauty editor bij Talkies Magazine Nederland.

Al in zijn jeugd raakt Marc zeer geïnteresseerd in mensen en dan met name in de schoonheid van mensen. Zodoende begint hij aan een opleiding allround kapper aan het Haarstylisten College in Hengelo waar hij zich in rap tempo ontwikkelt. Ambitieus en creatief als hij is, wint Marc in 2000 – terwijl hij nog studeert – al de titel ‘Best Young Talent’ bij de Coiffure Awards. Ook loopt hij in deze periode stage bij dé topkappers in Amsterdam. In het laatste jaar van zijn opleiding komt Marc in aanraking met make-up en styling, wat hem fascineert.

Na het behalen van zijn diploma vertrekt Marc naar Parijs om een exclusieve particuliere  opleiding te volgen aan het ‘École de Maquillage Jean Pierre Fleurimon’, die tevens zijn persoonlijke leermeester wordt. In drie maanden tijd leert hij alle ins en outs van topvisagie en dat blijkt hem goed te liggen: Marc is een waar talent. Terug in Nederland gaat hij aan de slag bij Estée Lauder, waar hij werkt als make-up artist.

Zijn werk en talent blijft niet onopgemerkt en niet veel later vraagt Chanel hem om bij hen te komen werken als Hoofd Maquilleur Benelux. Dat geeft zijn carrière een enorme impuls; Marc geeft indrukwekkende presentaties voor grote groepen. Ook werkt hij de door Chanel gegeven workshops tot in detail uit en creëert zo een nieuwe standaard.

Na twee jaar besluit Marc zelfstandig verder te gaan. Zijn ambitie is eindeloos en zijn kwaliteiten brengen hem vele opdrachten. In 2010 werkt hij samen met Robert ten Brink en Dyanne Beekman mee aan het RTL4 televisieprogramma ‘Look of Love’, waar hij het mooiste bij de kandidaten naar boven weet te halen. Marc speelt zich op die manier in de picture en zo wordt hij gevraagd om wekelijks als beautyexpert aan te schuiven bij het RTL4 televisieprogramma ‘Koffietijd’, gepresenteerd door Quinty Trustfull en Loretta Schrijver.

Inmiddels werkt Marc al jaren als freelancer voor diverse gerenommeerde magazines als Talkies en Beau Monde. Hij heeft fotoshoots verzorgd voor onder meer Anouk Smulders, Quinty Trustfull, Nicolette van Dam, Rossana Kluivert, Kristina Bozilovic en Monique des Bouvrie. Daarnaast is hij werkzaam voor bedrijven als Holland Casino en ABN Amro en is chef de cabine voor fashion shows van couturiers zoals Monique Collignon, Paul Schulten, Hans Ubbink, Raak Amsterdam en UGG Australia.

Naast dit alles heeft Marc ook nog zijn eigen salon in Enschede. Hier staat hij zelf nog regelmatig in de zaak om ook de ‘gewone vrouw’ haar mooiste kapsel te geven. Daarbij heeft Marc een bijzondere workshop ontwikkeld voor particulieren en bedrijven, waarin hij vrouwen leert hun eigen persoonlijkheid te accentueren.

Een journalist beschreef Marc als ‘een vakman die zijn materiaal tot in de finesse beheerst en zo elegantie, smaak en klasse een gezicht geeft’. Hij staat er dan ook om bekend dat hij ‘the art of making an impression’ beheerst. Vanwege zijn goede werk en prettige karakter wordt Marc ook particulier geboekt voor onder andere bruidsmake-up, fotoshoots en partylooks.

Marc is uiteraard te boeken als visagist en beauty expert, maar ook voor workshops en masterclasses. Tijdens de workshops leert hij de deelnemers stap voor stap de perfecte make-up aan te brengen voor een oogverblindende look. Deze workshops zijn ook te boeken door bedrijven, waarbij Marc inspeelt op de corporate wensen en uitstraling van de firma. Masterclasses zijn bedoeld voor de professionals die hun werkzaamheden naar een hoger niveau willen tillen.