roelof%20hemmenRoelof Hemmen

Roelof Hemmen is één van de anchors van het Half Acht Nieuws van RTL 4. Hij is een nauwgezet journalist, gepokt en gemazeld in de dagblad- en televisiejournalistiek. Roelof zit bovenop het nieuws en is geïnteresseerd in vrijwel alles. Daarnaast is hij vanaf 2011 een vaste presentator bij BNR Nieuwsradio. Een radiozender waarvan het zakelijke, de alertheid en het optimistische karakter hem aanspreekt en bij hem past. ” We delen hetzelfde DNA” zei hij en voor hem is het dan ook een verrijking van zijn journalistieke werk. “Drie-en-een-half uur live nieuwsradio vraagt veel van een presentator. Maar wat een schitterende nieuwe uitdaging!”, aldus een enthousiaste Roelof. Het nieuwe is er af, maar het enthousiasme is nog altijd te horen.

Na een afgebroken Lerarenopleiding in Delft begon Roelof Hemmen zijn carrière twintig jaar geleden als leerling-verslaggever bij de Haagsche Courant. Na dit leerlingschap werd hij politie- en misdaadverslaggever op de stadsredactie van die krant. Dit waren jaren waarin hij elke grote misdaad, demonstratie, brand en andere rampspoed versloeg. Vervolgens werd hij verslaggever bij De Telegraaf, waar hij werkte voor de nieuwsdienst en de verschillende zaterdagkaternen.

De laatste tien jaar werkt Roelof Hemmen bij RTL Nieuws; eerst als bureauredacteur, later werd hij junior verslaggever, parlementair verslaggever en presentator waar hij verschillende turbulente periodes meemaakte en versloeg. Sinds 2003 is hij de vaste presentator van het Half Acht Nieuws.

Roelof Hemmen is inzetbaar als dagvoorzitter, discussieleider en interviewer op zeer uiteenlopende gebieden.