397293_10150587371132474_1915442178_n-2

Samantha van Wijk

Als klein meisje van 8 jaar weet Samantha al dat ze de media in wil. Na het Atheneum doet ze dan ook de opleiding Media & Entertainment Management, richting televisie en journalistiek. Tijdens haar studie maakt Samantha haar eigen reportages en doet ze live verslag van Sail 2005 bij de lokale omroep van Velsen, Seaport TV. Daarna presenteert en produceert ze dagelijks drie live shows voor het interactieve webtv-kanaal van de Telegraaf.

Bij SBS6 werkt ze zes jaar als redacteur, itemsamensteller en verslaggever. In 2013 maakt ze een sportprogramma en gaat ze al snel aan de slag als sportverslaggever voor o.a. RTL7. Bij RTV Noord-Holland presenteert ze in 2014 haar eigen sporttalkshow en het live programma NH Buurten. De sportfanaat doet sinds juni 2013 de presentatie en voice-over van het sportieve reisprogramma Tracks&Trails bij SBS6 en SBS9. Ook presenteert ze in 2015, als eerste Nederlandstalige presentatrice ooit, de Motogp voor Eurosport Benelux.

Naast haar werk in de media is ze actief als Trainer Hormoonfactor, waar ze ook lezingen over geeft.
Omdat sport haar grote passie is en Samantha vindt dat iedereen dat zou moeten kunnen doen, is ze ambassadeur/vrijwilliger bij Only Friends. Bij deze club kunnen kids en jongeren met een beperking ook gewoon sporten. Wekelijks begeleidt zij de kinderen tijdens de voetbaltraining en ook begeleidt ze ouderen, de Older Friends.

Samantha is in te zetten als presentator, dagvoorzitter en spreker. Met haar open en enthousiaste benadering en goede voorbereiding maakt ze het evenement tot een groot succes.