Toine van PeperstratenToine van Peperstraten

Toine van Peperstraten was vanaf 1994 presentator van NOS Studio Sport. Daar was hij onder meer te zien tijdens de Champions League, de sportjournaals en de grote sportevenementen, maar bovenal was hij het vaste gezicht van de zaterdagavond. Verder presenteerde hij iedere zondagmiddag NOS Langs de Lijn op Radio 1.

In 2013 ging Toine een nieuw avontuur aan en werd presentator bij Fox! en de abonneezender Fox Sports. Sinds dit jaar is Toine ook een van de presentatoren van de Champions League bij SBS6.

Van Peperstraten komt in 1993 bij ‘Studio Sport’ terecht als beeldbandredacteur en daar groeit hij uit tot één van de populairste presentatoren. Sinds jaar en dag geniet hij bij het grote publiek een enorme bekendheid.

Naast sport is ook muziek een grote passie van Toine. Hij is dan ook nog altijd regelmatig te horen op Radio 2 terwijl hij in het verleden ook te horen was op 3FM en Radio Veronica. Toine, die ook als schrijvend journalist actief is, is verder ambassadeur van de Special Olympics (deze Stichting zet zich in om sporten voor mensen met een verstandelijke handicap mogelijk te maken).

Onlangs kwam een lang gekoesterde wens van Toine uit; hij kreeg zijn eigen wekelijkse radioprogramma op Radio 2. Iedere zondag praat hij in ‘Typisch Toine’ met de luisteraar over het gaafste concert waar ze ooit zijn geweest en gaat hij op zoek naar die verdwenen pareltjes op bekende albums.

Toine, die van oorsprong bedrijfskundige is, heeft een brede maatschappelijke interesse. Hij treedt in het land veelvuldig op als dagvoorzitter en presenteert op enthousiaste en innemende wijze vele events.